Wie mooi wil zijn, moet wijn drinken

Wie mooi wil zijn, moet wijn drinken

Merlotgenoten > Persoonlijk Blog > Wie mooi wil zijn, moet wijn drinken

Wie mooi wil zijn, moet wijn drinken

https://www.merlotgenoten.nl/wie-mooi-wil-zijn-moet-wijn-drinken/

Pijn lijden. Dat is wat moeders verkondigden, wanneer ze met een staalborstel de klitten uit je hoopje hooi probeerden te kammen. En dan zat jij met de tranen in je ogen, je gezicht in de kreukels, bijtend op je tong te wachten tot de marteling over zou zijn. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Maar mooier werd je d’r duidelijk niét van. De foto’s uit de jaren 90 bewijzen dat onomstotelijk.

Ja, ik weet dat ik de roze jurkjes, rouches en lakschoentjes zelf gekozen heb. Waarom hield niemand me tegen? Ik sloeg de goedbedoelde moederlijke adviezen wel eens in de wind. Nu weet ik wel beter. Ouder en wijzer ben ik, dus ik zou mijn moeder en alle andere hooikammers graag een advies willen geven: Wie mooi wil zijn, moet wijn drinken! Mam, jij weet dat natuurlijk allang? Je bent prachtig.

Een glaasje rosé, keeps the doctor away

Er zijn natuurlijk duizend en één onderzoeken gedaan naar de effecten van wijn. Op je leven, je lever en het uiterlijk. Door twee glazen wijn per dag te drinken zou je hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Nu was ik eens op een proeverij waar ik twee flessen naast elkaar kreeg om te proeven, één uit Slovenië en één uit de Verenigde Staten. Beiden een Cabernet Sauvignon als ik mij goed herinner.

Het etiket van de Oost-Europese fles gaf aan dat wijn drinken goed is voor het hart en de bloedvaten, de Amerikaanse fles waarschuwde voor de negatieve effecten op de gezondheid. Tja, wat is waarheid? Goed, of het nou écht (on)gezond is, daar ga ik geen uitspraken over doen. Maar word je er wel mooier van? Je kunt natuurlijk zeggen dat wanneer jij zelf alcohol drinkt iedereen om je heen wat knapper wordt. Waarheid als een koe. Soms gênant ook. Maar ik wilde juist de waarde van wijn voor het eigen uiterlijk aantonen. Of misschien het innerlijk.

Bolle-wangen-hap-toet

Ten eerste, een blos. Kleur op je wangen. Een gezonde toet. Dat is wat wijn met je doet. Dat ziet er altijd beter uit dan een bleek koppie. Vroeger, een jaar of twee was ik, zei mijn vader altijd dat ik zo’n lekkere bolle-wangen-hap-toet had. Net iets te veel spek, weet je wel. Een kind om op te vreten! Nu ga ik vaker met een rode-wangen-wijn-toet door het leven. Om op te vreten? Nou ja, kleur op de wangen maakt je in ieder geval aantrekkelijker. Zo’n ‘natural glow’, alsof je net van het strand komt rollen.

Ten tweede: wijn is sexy! Laat het walsen door je glas, nip een slokje, doe je ogen dicht en proef. Je voelt je knap en zelfverzekerd. Houd dit gevoel vast, want iemand die zelfvertrouwen uitstraalt wordt vaak mooier bevonden dan iemand die dat niet doet. “Wat zoek jij in een partner?” “Ja, nou ja.. eeeh. Ja, ik vind uitstraling heel belangrijk”. Niet tastbaar, maar iedereen kan het zien. En voelen. Drink twee glazen chardonnay en je hebt meer uitstraling dan ooit tevoren

Less whine, meer wijn

Ontspan.. Wijn is een gevoel. Daar kan de geur en smaak niet tegen op. Wanneer je dat glas inschenkt voel je de lasten van de dag van je af vloeien. Je ontspant meer en meer bij elk slokje. Relaxed. Je zit weer wat lekkerder in je vel, je voelt je goed. En je glimlacht tevreden. Cabernet, Merlot, Bourgogne, Chianti, wat kan jou het schelen. Een ontspannen gezicht met zo’n lach is nog nooit zo mooi geweest.

Maak je niet dik. Of druk. Je bent prachtig.

Lees je graag meer over wijn drinken? Lees dan verder:

Posted By

Alicia Berg van den