niet lullen, maar proevenIk drink graag volvette, brutale, witte krachtpatsers. Of funky vermentino. Ik eet graag tonijn tartaar. En tomatensoep met ballen. Ben dol op eilanden. En kan niet fluiten.
Ik zet smaken om in woorden Mijn liefde voor fijne wijn, goed eten en lekker schrijven komt samen in mijn bedrijf: Merlotgenoten. In mijn onderneming kan ik doen wat ik het liefste doe: proeven! En schrijven. Ik zet smaken om in woorden.
Hoe het ooit begon? In 2015 werden mijn eigen(aardige) bedrijf en website geboren. Over wijn. En de momenten die daar bij horen. Over aanverwante zaken en irrelevante zaken. Wijn is fijn! Jaren werkte ik in de horeca als gastvrouw, leidinggevende en sommelier. Maar heb ook mijn acte de presence in verschillende wijnbarren en -winkels gemaakt. Ondertussen studeerde ik talen in Utrecht. Op mijn eigen blog schreef ik ondertussen mijn bevindingen. Hier rolde, tot mijn eigen stomme verbazing, meerdere opdrachten en fijne samenwerkingen uit. |
Mag ik jouw smaken, sfeer en visie overbrengen in aantrekkelijke teksten?
Want...
wat bleek? Tekstschrijven en verhalen vertellen bleken mij op het Bourgondische lijf geschreven! Naast mijn liefde en passie voor wijn en eten, begon er een affaire met schrijven. Na vele blogs geschreven te hebben, werkzaam geweest te zijn als redacteur en social media beheerder voor ondernemingen in de horecabranche én daar buiten, werd het tijd om Merlotgenoten freelance aan te bieden.
Nu maak ik magazines, schrijf ik een eigen rubriek in het AD en heb ik meer dan 10 social media accounts onder mijn hoede. Van wijnhandelaren, tot theaters, restaurants en culinaire evenementen. Men weet Merlotgenoten inmiddels te vinden. Dit alles doe ik vanuit mijn eigen Flexwerkcafé in Gorinchem: Connected Rooms.
Nu maak ik magazines, schrijf ik een eigen rubriek in het AD en heb ik meer dan 10 social media accounts onder mijn hoede. Van wijnhandelaren, tot theaters, restaurants en culinaire evenementen. Men weet Merlotgenoten inmiddels te vinden. Dit alles doe ik vanuit mijn eigen Flexwerkcafé in Gorinchem: Connected Rooms.
en verder?
Lees mijn blogs onder het genot van een heerlijke glaasje. Wijn is dus een passie, maar ik heb er ook enige opleiding in, met veel plezier heb ik WSET2 én 3 afgerond. Verder ben ik universitair geschoold, taal- en letterkunde, en heb ik meerdere trainingen gevolgd op het gebied van social media en online communities. Maar dat valt allemaal in het niet bij mijn ongetemde passie voor de culinaire wereld.
Ik ben een proefmonster pur sang!
Ik ben een proefmonster pur sang!
Al het werk voor onze toffe opdrachtgevers doe ik met hart en ziel, maar niet alleen. Jet Rijk (links) is de spin in het web en verzorgt alle administratie voor Merlotgenoten, Dinne van Rongen (rechts) is de content creator binnen het team. Leuk zijn ze, hè? Maar, genoeg over ons, hoe is het met jou?