Chardonnay? Ja!

Chardonnay? Ja!

Merlotgenoten > Persoonlijk Blog > Chardonnay? Ja!

Chardonnay? Ja!

https://www.merlotgenoten.nl/chardonnay-grenzen-stellen/

Grenzen stellen. Durf (chardon)nee te zeggen

Sleutels. Shit, m’n sleutels. Voor de zoveelste keer ren ik als een kip zonder kop door mijn woonkamer. Jas onder de arm, tas aan de andere. Een stuk gevulde koek steekt uit m’n mond. Je mag niet vloeken met volle mond. Maar ik moet echt weg. Waar zijn die sleutels? Er schieten wat katten tussen m’n benen door, de hond kijkt me vragend aan. En vriendlief wacht tot ik uitgeraasd ben.

Koffie en wijn

Naast het verliezen van mijn sleutels, zorg ik ervoor dat ik mijn hoofd niet verlies. Druk. Veel te druk. Ambitieus. Veel te ambitieus. Alle dingen wil ik doen, alle dingen vind ik leuk.

Mijn dagen zitten vol, de nachten zijn te kort. Man, heerlijk vind ik het! Druk. Veel. Alles. Sindskort ben ik er achter dat er een balans moet zijn. Tussen alles en niets. Tussen veel en weinig. Tussen koffie en wijn.

Stop.

Energie, krijg je dat of geef je het? Van mensen om je heen, projecten die je doet? Zing je wel eens liedjes zonder rede? Dan doe je het goed. Maar staan de tranen jouw dichter dan de glimlach? Tranen met de pet op? Dweilen met de traan open? Stop.

In een tijdperk waar iedereen wat van je wil, van je vraagt; waar je telefoon blijft knorren en Facebook blijft schreeuwen, zoekt iedereen naar een moment van rust. Al is het maar 10 seconden. Al is het maar voor een slokje, een nipje.

Al is het maar voor een slokje, een nipje

Buiten is het weer groen. Het weer is stralend blauw. Het weer is zomer, wees lief voor jezelf. Je ruikt de zoete bloesem aan de bomen. Voelt de vurige zonnestralen op je huid. Hoort smeulende autobanden op heet asfalt. Ziet knappe meisjes in korte rokjes. En mannen met nare tenen in lelijke sandalen.

Durf Chardonnay te zeggen

Geniet, zelfs van dat aanzicht. Proef. Chardonnay. Een veelzijdige druif, die op veel plekken in de wereld gedijen kan. Wees ook zo. Gedij.

Wanneer ik op een terras neerstrijk, ontspan ik. Mijn glas boterige, volfruitige, net iets te bombastische Chardonnay uit Monterey County, Californië verschijnt op tafel. Een slokje. En de drukte verdwijnt als sneeuw voor de zon. Een beetje cliché is oké: Durf eens “Nee” te zeggen.

Schenk in. Ga zitten. Ogen dicht. Adem. Ruik. Proef.

Rust. ChardonNEE? JA.

Meer lezen over fijne wijnmomenten? Check dan deze blogs:

Posted By

Alicia Berg van den